lauantai 17. lokakuuta 2015

24h@Ulm/Germany


Tässä tulee päivä kanssani-postaus Ulmista! 

10:45 Saavun junalla Ulmiin. Takanani on vajaan kolmen tunnin junamatka, jonka istuin suurimmaksi osaksi liikuntarajoitteisen mutta mukavan mummelin vieressä, jota en vessahädästäni huolimatta kehdannut vaivata ennen määränpäätäni. Ulmin asemalla siis alkaa hieman keittämään, kun aseman saniteettitiloihin pääsee 50 sentillä, ja mukanani on vain suuria seteleitä, joista kellään ei ole antaa takaisin vaihtorahoja, ellei osto ole vähintään 50 euroa. Lähden tuomiokirkon tornin perusteella suunnistamaan keskustaan, ja toivon löytäväni pian kahvilan tai vastaavan.

11:00 Kirjakauppa! Pelastukseni. Naistenhuoneeseen täytyy täälläkin maksaa kolikoilla, mutta onneksi minun on muutenkin tarkoitus asioida kirjakaupassa, joten saan tarvittavat vaihtorahat. Jään myös kahville lukemaan kirjaa ja vähän fiilistelemään: olen Ulmissa! Erityistä syytä tänne tuloon ei oikeastaan ollut; olin vain syksyn mittaan saanut kuulla kyseisestä kaupungista niin monelta eri taholta, ja edellispäivän sanomalehdessäkin oli juttu Ulmista ja sen joulumarkkinoista eikä matkaakaan sinne ollut paljoa, joten mikä ettei. 

12:00 Saavun hotellille, joka sijaitsee aivan tuomiokirkon vieressä. Tripadvisorin mukaan hotellista ei olisi paljoa hyvää sanottavaa, mutta minä olin tyytyväinen sekä sijaintiin että hintaan jo ennen sinne saapumistani. Check-in alkaisi vasta kahdelta, joten jätän vain reppuni vastaanottoon ja lähden saman tien pienen jutustelun jälkeen jatkamaan matkaa.

12:15 Otan suunnan kohti Fischervierteliä, Ulmin "venetsiaa". Söpöjä taloja ja paljon siltoja. Harmi, että sää on vähän vilpoisa, eikä alkava flunssakaan helpota oloa. Pysyttelen liikkeessä ja palloilen joen toiselta puolelta toiselle. Kesällä varmasti kaunis paikka! Ja joenvarren terassikahviloissa olisi varmasti ihana istuskella hyvällä säällä.13:00 Jatkan matkaani Donaun varrelle. Kamerasta alkaa akku huveta, vaan maisema on aika karu muutenkin, joten päätän suosiolla säästellä virtaa. Opin myös mielenkiintoisen faktan: kaupunki on jaettu kahteen osaan, Ulmiin ja Neu-Ulmiin. Donau halkoo kaupunkia siten, että Ulm (jossa olen majoittunut) kuuluu Baden-Württembergin osavaltioon, kun taas puolestaan Neu-Ulm kuuluu Baijerin osavaltioon. 

14:00 Alkaa olla jo nälkä. Kävelen takaisin kävelykaduille ja etsin sopivan leipomoliikkeen ja ostan parit brezelit evääksi. Poikkean myös kauppakeskukseen lämmittelemään. (Ja ostan hammastahnan, jonka unohdin ottaa mukaan.)

14:30 Palaan takaisin hotellille, saan avaimen huoneeseeni mutta ikäväkseni huone ei ole vieläkään valmis. Käytävällä törmään siivoojaan (vai pitäisikö sanoa kerroshoitajaan) ja jään juttelemaan hänen kanssaan. Hän valittelee kovaa työtaakkaa ja minä nyökkäilen, vaihdetaan parit kokemukset hotellihuoneiden siivoamisesta ja nauretaan päälle. Hassu mummeli, mutta pitää ihan ihmetellä, miten sen ikäinen on ylipäätään enää työelämässä... 

15:00 Lähden hotellilta takaisin ulkoilmaan, ja päätän kiivetä kirkontorniin - maailman korkeimpaan sellaiseen. Kunnon porrastreeni siis! Näköala on huikea, mutta kameran akku ei kestä huipulle asti (sen siitä saa, kun lähtee extempore reissuille!)16:00 Palaan takaisin maan pinnalle, ja huomaan, että nälkä alkaa taas kurnia. Päätän palata takaisin hotellille syömään evästä.

16:10 Hotellihuoneeni on viimein valmis, ja päätän ottaa pienet päiväunet. Totean, että untuvapeitossani on reikä.

17:00 Herään, kun kadulta alkaa kuulua performanssitaiteilijoiden äänekästä metelöintiä. Näytelmä kuulostaa mielenkiintoiselta, mutten millään jaksaisi nousta katsomaan, mistä on kyse. Tämä myös tukee Tripadvisorista lukemiani arvosteluita: äänieristys on lähellä olematonta, mutta ei kai tänne nukkumaan tultukaan! Eli nousen pienten ponnistelujen jälkeen ylös.

17:15 Käyn pikaisesti suihkussa, minkä jälkeen soitan pikaisesti kotiin kertoakseni, että hengissä ollaan, ja lähden ruuan metsäksykseen.

17:30 Melkein heti hotellin ulkopuolella törmään kahteen suomalaiseen tyyppiin. Näitähän on joka paikassa! Kysyn, mistä täältä saa hyvää ruokaa, mutta eivät he kuulemma tiedä, eivät opiskelijat käy ulkona syömässä.

18:15 Pienen etsiskelun jälkeen löytyy ruokaa, ja nimittäin take awayta. Flunssa alkaa väsyttää, enkä jaksa sosialisoitua, joten palaan hotellilla syömään iltapalani.19:00 Takaisin hotellilla. Syön sapuskani, käyn suihkussa, laitan kasvonaamion naamaan ja alan lukea Himoshoppaajaa. Toisaalta tämän sarjan kirjat ovat hyviä, mutta toisaalta näissä tapahtuu niin kamalia asioita, että ei näitä kyllä hyvänmielen kirjoiksi voisi sanoa. Monet kohdat tekisi mieli hypätä yli...

21:30 Soitan puhelun kotiin, minkä jälkeen väsy alkaa painaa. Luen vielä hetken, kunnes käyn nukkumaan. Yöstä tulee melko levoton, sillä münsterplatzilta kantautuu jos jonkinlaista mölyä pitkin yötä. 

02:35 Havahdun siihen, että on täysin hiljaista. Ihanaa. 

07:30 Herätys! Tekisi mieli torkuttaa, mutta alkaa olla jo nälkä. Nousen ja meikkaan ja vedän eiliset vaatteet päälle.

08:00 Aamupalalla. Saksassa sentään osataan tehdä leipää, oli se sitten tuoretta tai pakastettua. Yritän kuitenkin hillitä itseni, ja keskityn ennemmin kahvin juomiseen. 

08:45 Takaisin huoneessa. Pakkaan tavarat ja luen kirjaa eteenpäin.

09:00 ...kunnes se eilinen siivooja änkeää taas huoneeseen ja vie minulta lakanat. Hän jää vielä hetkeksi höpöttelemään, kunnes vihjaan, että olisin nyt lähdössä. 
09:15 Käyn palauttamassa avaimen, sanon heipat ja lähden kaupungille kuljeksimaan.

09:30 Kiertelen parit kaupat ja mietin joululahjoja. Ja mikä tämä Ulmin varpusjuttu oikein on? Joka puolella on varpuspatsaita (ja hotellini nimessäkin oli varpunen) ja suuri osa matkamuistoistakin on varpusaiheisia. 

10:45 Jälleen rautatieasemalla. Eväät on ostettu (ja melkein syötykin), ja nyt odottelen junaa. Kotimatka alkaa siis! Mietin, ettei tämä ollut yhtään hassumpi kaupunki. Voisi tulla toistekin.  2 kommenttia:

  1. Ihan yksinkö reissasit? Wau! :) Pitää itsekin joskus kokeilla. Mä oon Ulmissa päässyt käymään vain junanvaihdon verran, vaikka se on ihan lähellä Murun kotipaikkaa. Noh, ties vaikka pääsisi tässä lähiaikoina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan yksin! Tais olla eka sooloreissu melkeen kahteen vuoteen. Mutta Ulm on tosi jees, suosittelen! Itse ainakin ajattelin käydä siellä joulumarkkinoilla. Mites, kannattaisko mun tulla käymään Genfissä? ;)

      Poista