torstai 8. lokakuuta 2015

Elämäsi kirja


Minulla oli Suomen-reissulla ehkä paras lukukokemus ikinä, minkä vuoksi teki mieli kirjoittaa aiheesta ja kysyä teiltä: oletko jo löytänyt kirjan, joka on kuin suoraan omasta elämästäsi? Tai kirjan, jolla on tai on ollut erityisen suuri merkitys elämässäsi? 

Löysin tosiaan Prisman pokkarihyllyn alimmaisesta nurkasta sattumalta kirjan, jonka ostamista ei tarvittu kahdesti miettiä: kirja kertoo parikymppisestä naisesta, joka rakastuu ja muuttaa kotoaan Itä-Suomesta Länsi-Suomeen poikaystävänsä luo tämän maatilalle – ei siinä muuten mitään, mutta tilalla asuu myös poikaystävän isä, setä ja veli. Itäsuomalainen opettelee maatilan arkeen ja kokee samalla kulttuurishokin yrittäessään sopeutua länsisuomalaisten tapoihin ja merkilliseen murteeseen. Koin kirjassa olevan kovin paljon samaa kuin omassa elämässäni tällä hetkellä, eikä sitä lukiessa aina tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa, niin paljon pystyin siihen samaistumaan! 

Kivaa muutenkin, että on ollut taas aikaa ja intoa lukea. Harmi vain, ettei meidän lähellä ole kirjastoja, ja harmi, etten saa saksankielisistä kirjoista vielä niin paljon irti kuin suomalaisista, tuttujen kirjailijoiden teksteistä. Mä oon ollut aina suuri pokkarifani, mutta ehkä joskus pääsen kovakantisiin, kaunokirjallisempiin tai jopa rikosromaaneihin sisälle. 

Niin, miten on? Löytyykö hyllystäsi jokin itsellesi erityisen tärkeä kirja?

2 kommenttia:

  1. Ihan huippu kirja, luin tuossa jokin aika sitten! Meni yhdeltä istumalta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Harvoin tulee tuollaisia kirjoja omalle kohdalle :)

      Poista