maanantai 19. lokakuuta 2015

Once you go hat, you never go backKivaa alkanutta viikkoa! Eilen meillä oli epäonnistunut yritys päästä erääseen kylpylään Ötztalin laaksossa, johon oltiin saatu lahjakortit aiemmin tänä vuonna. Vorarlbergissä oli mielettömän kurja sää, eli mikäs sen parempi ajoitus lähteä kylpylän altaiden lämpöön kuin sateinen lokakuun sunnuntai. Paitsi, että parin tunnin ajomatkan jälkeen kylpylään saapuessamme meille selvisi, että paikka oli tupaten täynnä, ja jonotusaika olisi vähintään kaksi tuntia. Muutama muukin oli siis tainnut saada saman idean! Olisi tietenkin voinut päätellä jotakin siitä, että edellisenä päivänä yrittäessäni varata aikaa kylpylän kosmetiikkasalonkiin hotellin työntekijä totesi puhelimessa, että kaikki yksitoista (11!!!) salongin työntekijää ovat täysin buukattuja koko päivän.   

Palattiin sitten takaisin Ötziin ja syötiin paikallisessa ravintolassa Ötzi-pitsat (aivan mielettömän hyvää muuten!) ja vähän myöhemmin soitettiin vielä kylpylään, että miltä tilanne näyttää. Vastaanottovirkailija pahoitteli, että taitaa mennä myöhäiseen iltaan, ennen kuin sekaan mahtuu enempää porukkaa, joten päätettiin lähteä kotimatkalle. Lahjakortitkin ovat voimassa vielä kevääseen asti.
Yksi asia, johon olen kiinnittänyt huomiota, ja johon otsikossakin viittasin, on pipon pitäminen päässä kylminä vuodenaikoina. Viime viikolla Ulmissa kävellessäni totesin, että on vähän viileää ja kaipasin päähäni jotain lämmikettä. Kävin siis ostamassa pipon ja vedin sen saman tien korville - ja nyt ei enää millään haluaisi lähteä ulos ilman sitä! Suomessa alan käyttämään hattua viimeistään syyskuussa, ja otan sen pois seuraavan kerran vasta keväällä huhti-toukokuussa (kolmannen takatalven jälkeen). Täällä taisin luopua piposta jo huhtikuun alussa, ja vasta näin lokakuussa huomasin tarvitsevani sellaista. Olen muutenkin tietoisesti yrittänyt siedättää itseäni kestämään kylmyyttä paremmin, esimerkiksi takkivalinnoilla, mutta ilman kosteus on täällä vähän eri luokkaa kuin pohjoisessa, minkä vuoksi viisikin astetta tuntuu luissa ja ytimissä. Siksi olenkin siis jo kaivanut talvitakit kaapista esille... Talvea odotellessa! 

4 kommenttia:

 1. On kyllä ihan totta, että tää keskieurooppalainen kostea kylmyys tuntuu paljon ikävämmältä, kuin kuiva muutaman asteen pakkassää Suomessa... Mulla on vähän hyytävät paikat, kun en saanut pakattua yhtään talvivaatteita mukaan Geneveen, ja mulla on täällä vaan kaks ihan ohutta takkia. Täytyy mennä huomenna Ranskan puolelle kattomaan, jos löytyisi joku kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt äkkiä ostoksille, talvi on tulossa :D Näillä leveyksillä tarvisi kyllä vedenkestävää talvitakkia.

   Poista
 2. Muistan sen typerän "muodin" joskus teinivuosina, kun pipoa oli muka noloa käyttää! Sitten kärvisteltiin pakkasessa paljaalla päällä. Hullua! Pipo ja hatut on just pop ja ite oon täällä helteessä löytänyt hellehatut ja lippikset uudestaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin muistan tuon, mutta ite olin niin nynny että pidin aina pipoa päässä...sitten kyselin kavereilta miksei niillä oo hattuu ja aina tuli vastaukseksi jotain "mul on niin paksut hiukset ni emmä tarvii" :D

   Poista