keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kutrit kuntoon!

Sain vihdoinkin aikaiseksi varata ajan kampaajalle, ja tänä aamuna heräsinkin hyvissä ajoin ehtiäkseni kampaamon penkille. Oli ihanaa päästä taas kunnon käsittelyyn! Ja päähieronta siinä samalla oli ihanan rentouttavaa. Viimeksi kävin kampaajalla Itävallassa, eikä kokemus ollut kovin rentouttava, kun minua tuunasi kolme eri ihmistä ja piti vielä olla extraskarppina, että ymmärrän puhuvatko he minulle vai toisilleen. 

Niin kauan kuin muistan olen saanut kamppailla hiusteni kanssa. Ne ovat niin ohuet, että talvisin ne törröttävät sähköisinä jokaiseen ilmansuuntaan, ja kesäisin valuvat rasvaisina päätä myöten. Olen kokeillut pitkää ja polkkaa, mutta aina lempiasusteeni on pipo, jonka vedän niin syvälle päähän, että hiuksista näkyy mahdollisimman vähän. Tässä pari kuvaa kolmen vuoden takaa:
Kadehdin paksuja ja tuuheita hiuksia, jotka ovat kauniit ihan sellaisenaan. Oma tukkani näyttää mitäänsanomattomalta, ja hiukseni katkeilevat helposti, eikä kasvattamisesta tunnu tulevan mitään. Reilu vuosi sitten leikkasin hiukseni todella lyhyiksi, ja puoli vuotta tämän jälkeen päätin alkaa taas kasvattaa. Toisinaan tuntui, että lyhyt malli olisi se ainoa itselleni sopiva hiuslaatuni vuoksi, mutta pidän kuitenkin pitkistä hiuksista enemmän. Tällä hetkellä mallini on vaalea ja puolipitkä. Kuva voisi olla edustavampi, mutta karu totuus on, etten minä mikään linssilude ole enkä tiedä miten näissä kuvissa pitäisi olla!Värjään tyveä noin kolmen-neljän kuukauden välein, en siis turhan usein. Tietenkin väliä voisi lyhentää, ettei ilme olisi aina niin laimea, mutta ei se jatkuva värjääminenkään tee hyvää hiuksille. Oma värini on kuitenkin valitettavasti perus maantienharmaa, joten värjääminen pari kertaa vuodessa tulee tarpeeseen. Ennen värjäilin kotona äitini avustuksella, mutta lopputulos oli aina yhtä karmea, joten nykyään käyn suosiolla ihan kampaajalla, vaikka kalliiksihan se tulee.  

Lapsena muistan suihkussa käynnin olleen tylsintä puuhaa mitä tiedän, hiustenpesusta puhumattakaan. Vartuttuani vähän lisää halusin edelleen päästä mahdollisimman ja käytin lähes poikkeuksetta 2-in-1-tuotteita. Nykyään käytän erikseen sekä shampoota että hoitoainetta, ja jossain kohtaa pesin hiukseni ihan päivittäin. Totesin kuitenkin, ettei sekään ole hiuksille hyväksi, ja nyttemmin olen harventanut pesuvälejä ihan tietoisesti. Riippuen viikko-ohjelmasta pesen hiukseni suunnilleen ehkä neljä kertaa viikossa.  
Tällä yksinkertaisella muutoksella on ollut vaikutusta, mutta olen tarttunut myös muihin erikoistoimenpiteisiin. Ollessani sairaana en pystynyt oikein syömään mitään, kun mikään ei pysynyt sisällä, ja parissa viikossa hiuksia lähti tukoittain aivan mielettömiä määriä. Tervehdyttyäni aloin napsia Evoniaa ja omegakolmosia, jotta saisin elvytettyä hiuksiani sisältä päin. Lisäksi tavoitteenani on edelleen kasvattaa hiuksia, minkä vuoksi olen ottanut taas käyttöön split end-öljyn, joka lupaa sulkea kaksihaaraiset ja näin ollen ei tarvitsisi koko aikaa olla saksimassa latvoja. Ehkä ensi kesänä minullakin on hulmuavat hiukset! :)

Sitä odotellessa, olisiko jollakulla antaa vinkkejä suomalaisen ohuen hiuksen hoitoon ja muotoiluun? Kampaajan kanssa oli puhetta mm. hiuspuuterista, mutta tämä on itselleni melko tuntematon tuote. Jos teillä on kokemuksia niin jakakaa ne, bitte! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti