maanantai 19. tammikuuta 2015

Viikon liikunnat

Hyvää maanantaita! Ajattelin alkaa pistää vähän tarkemmin ylös miten liikun, pysyy siten itsekin paremmin ruodussa ja ajantasalla siitä, pysyykö suunnitelmissaan. Tavoitteena mulla on nyt neljä tuntia viikossa liikuntaa - ja tähän ei siis lasketa hyötyliikuntoja mukaan, esim. matkat rautatieasemalle ja niin eespäin eivät ole laskemisen arvoisia, vaikka kyllä niistäkin jo pari tuntia tulee. Eli hikiliikunnat tai lihashuolto kuuluvat tälle listalle, ja viime viikko näyttikin sitten tältä:

Maanantai: Sali 30min
Tiistai: Lepo
Keskiviikko: Tankotanssi 90min
Torstai: Sali 60min
Perjantai: Lepo
Lauantai: Lepo
Sunnuntai: Vaellus 165 min

Yhteensä: 5h 45min

Eli tavoitteessa pysyttiin hyvin kiinni. Mutta kuten listasta huomaa maanantain kohdalla, mä en hirveen pitkiä salitreenejä yleensä tee: suunnilleen 40 minuuttia kerrallaan, varsinkin jos arkisin käyn työpäivän päätteeksi. Salille pääsen joskus vähän ennen kuutta ja kotona olen vasta joskus ennen seiskaa jos en käy salilla suihkussa (mitä harvoin teen), ja silloin on jo sellainen nälkä, että kaikki voimat pitää tiristää itsestään, että jaksaa kävellä ylämäkeen viettävän tien kotiin. (Meidän kylä on jo itsessään 530m merenpinnan yläpuolella ja me asutaan kivasti melkeinpä rinteessä...) Olen toisinaan töissä vetänyt jotain välipalaa kolmen-neljän pintaan, mutta työpisteellä syömistä ei katsota hyvällä eikä meillä ole kahvinkeittonurkkausta ja jääkaappia kummempaa keittiötä/taukotilaa työntekijöille eikä muuten myöskään kahvitaukoja, jolloin voisi jotain syödä. Yleensä se sitten menee siihen, että joko junassa vedän pikaseen jonkun patukan tai sitten lounaan voimin porskutan sinne iltaseiskaan. Vetele siinä sitten vielä treenejä päälle!

Tankotanssista olen ollut nyt pari viikkoa ihan jumissa. Enkä niinkään vielä siitä tanssista itsessään vaan nimenomaan alkuverryttelyrääkistä, joka vedetään ihan täysillä. Joka tunnin jälkeen on vielä monta päivää lihakset aivan tohjona, ja joka tunnin alussa vertaillaan edelliskerralla saatuja ruhjeita. Viimeksi oli polvet ihan mustina, tällä kertaa reidet ja jalkapöytä on vähän mustelmilla ja käsivarsi on turvonnut epäonnistuneen pyörähdyksen seurauksena.:'D Nyt kun miettii, että jos silloin viisi vuotta sitten olisin lähtenyt tuota lajia kokeilemaan ilman minkäännäköisiä lihaksia, niin ei olis kyllä tullut kesää! Vielä on seksikkyys mun liikehdinnästä kaukana, mutta ihan mielettömän hauskaa puuhaa se kyllä on. Sinänsä myös kiva löytää harrastus, jossa saa kontaktia myös paikallisiin. ;) Suosittelen kyllä kokeilemaan, mutta tosiaan rapakuntoisena siitä ei ehkä hirveästi ole iloa - jos ei satu olemaan venyvää tyyppiä! Oma heikko kohta on ennen kaikkea jäykät lihakset, mutta venyttely auttaa. Ihan mielenkiinnosta on kyllä kiva nähdä, minkälaista rääkkiä mun keho kestää, en ole nimittäin tottunut repimään lihaksiani ihan näin pahaan kuntoon ja näin "useasti", mutta kai tähän tarvitsee vain tottua! Niin kauan kun jaksaa hymyillä, niin jaksaa treenatakin.:)  

Alla oleva kuva kertoo hiukan siitä, mitä eilen tuli tehtyä! Siitä lisää huomenna :) 8 kommenttia:

 1. Mullekin töistä suoraan salille meno on syömisen takia vaikeeta, mut siks käynkin yleensä välissä kotona syömässä ja meen vasta sit. Onks sulla pitkä matka salille vai onnistuisko sullakin niin et käyt eka kotona syömässä ja menisit vasta sitten?

  Mun viikkotavoite on 3h (ei pidä olla liian ankara itselle;)) ja siinä on onneks ihan hyvin pysytty yleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa sekin onnistuisi, että kävisin ensin kotona ja sitten vasta salille - mutta siinä on käynyt liian usein niin, että syömisen jälkeen väsyttää, ja vois ottaa pienet päikkärit, ja tarviiko sinne salille nyt oikeasti edes mennä...;D

   Mulla toi neljä tuntia on sinänsä realistinen tavoite kun mulla on niin paljon vapaata, mutta töitä pitää tehdä tuonkin tuntimäärän eteen :D

   Poista
 2. Mäkin haluun olla epälaiska ja määrätietonen ja osata liikkua säännöllisesti monta kertaa viikossa, ni :/ Toi tankotanssi on kyllä jännää. Kotona treenaaminen vaan melkeen vaatii sen tangonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pitää keksiä tarpeeks monipuolista liikuntaa että jaksaa innostua! Toi tankotanssi on kyllä hyvä tsemppari mulla. Harmi ettei meille kotiin mahdu sitä tankoa... Ehkä jos rakennetaan uusi navetta niin rakennetaan siihen sivuun joku näppärä treenitila mulle haha :D

   Poista
 3. Siis mitä? Työpöydän ääressä syömistä katsotaan pahalla? Onko tää joku kulttuuriero? Eihän nälkäisenä jaksa tehä töitä!
  Mulla on aina jotain snäckiä (hedelmiä, patukoita tms) mukana ja ei salille pystyisi töistä suoraa mennäkään ilman pikku välipalaa:) yleensä meenkin eka kotia lojumaan sohvalle tunniksi, siivomaan, kokkaamaan yms ja sitten vasta treenaamaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ollut toimistotyössä muuten kuin Sveitsissä ja Itävallassa, joten ei ole vertailukohtia ei hirveästi ole - ilmeisesti sillä on jotain tekemistä työtehon kanssa? :D Täällä (kuulemma) on normaalia paahtaa täysillä ja tehdä pitkää päivää, joten kai se syöminen on jotenkin pois siitä työajasta. Mene ja tiedä! Mä tykkäisin kyllä mutustella jotain pientä tässä samalla...

   Ehkä sitten taas kun päivät pitenee niin jaksaa vielä myöhemmin illalla lähteä salille. :)

   Poista
 4. Hyvin menee sulla! Mullakin on tammikuu lähtenyt hyvin käyntiin, hyötyliikunnan lisäksi tulee liikuttua useampi tunti viikossa ja vieläpä aika monipuolisesti. Where did I find this motivation :D Tää on kyllä mulle aika poikkeuksellista mut jospa jollain ihmekonstilla onnistuisin pitämään tahtia yllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaani yritän! Se on kai mullakin joku alkuvuoden motivaatiopiikki menossa.:D Yritetään jatkaa samaan malliin ;) Rantakunto on hyvä motivaattori!

   Poista