perjantai 2. lokakuuta 2015

Pikamoikat ja syksyn eka mustikkapiirakka


Hyvää lokakuuta kaikille! Niin se syksy vaan on nyt ihan virallisestikin saapunut, mikä tietää myös sitä, että minä palailen hellan ääreen kokkailemaan - tai ainakin sormet jo syyhyäisivät päästä palaamaan, mutta olen edelleen vuorilla ja meillä on niin hyvä kokki täällä niin ei ole paljoa kehdannut väliin mennä sotkemaan. Kesähelteillä ei paljoa keittiössä viihtynyt, vaan ilmojen viiletessä tykkään upottaa kädet taikinaan ja leipoa muun kokkaamisen ohella. Kärsivällisyyttä ei riitä kovinkaan monimutkaisiin tekeleisiin, mutta ne vähätkin mitä saan aikaiseksi teen aidolla rakkaudella. Kuka muu on löytänyt itsestään kausiluontoisen gourmet-kokin? 

Olen jo aiemminkin sanonut, että haluaisin oman keittiön. Tai oman asunnon, jossa olisi keittiö. Nykyinen elämäntilanne ei ole vain antanut mahdollisuutta sellaiselle, mikä hiukan harmittaa, sillä olin jo opiskeluaikoina päässyt nauttimaan omasta kokkausnurkastani. Nyt saan taistella tilasta poikaystävän äidin kanssa, tosin tässä kohtaa on mainittava, että minulle ostettiin oma jääkaappi. Oma jääkaappi! Lisäksi olen hitaasti mutta varmasti saanut vallattua lisää tilaa keittiön kaapeissa poikaystävän siskon muutettua pois, vaan silti voisi olla parantamisen varaa. Esimerkiksi Suomessa odottavat vielä muutamat Iittalan lautaset, ja poikaystävää on vähän toppuuteltava, ettei hänen muumimukihankintansa ala pursuta kahvikuppihyllyltä. 


  

Tämä voi tulla yllätyksenä (tai sitten se ei tule lainkaan yllätyksenä), että olen harkinnut väliaikaista muuttoa Suomeen. Rakastan asua täällä, ja rakastan näitä ihmisiä ja haluan kyllä olla ja elää täällä, mutta mielekkäitä töitä ei ole vieläkään löytynyt, vaikka olen kohta vuoden päivät niitä täältä etsinyt. Lisäksi tämänhetkinen asumistilanne on alkanut vähän ärsyttää (kun ei ole sitä omaa kotia eikä omaa tilaa). Niinpä olen katsellut töitä Suomesta - en tositarkoituksella, mutta sillä tavalla varovasti tunnustellen. Tosin, pakko sanoa, että heti kun annoin itselleni luvan edes kaukaisesti harkita takaisin Suomeen muuttoa, aloin heti löytää kiinnostavia paikkoja täältä meiltäkin päin. Hassua, eikö? 

No, en minä sinne Suomeen tai minnekään muuallekaan ole keittiön takia muuttamassa. Ja työttömän arki on sama melkein missä päin tahansa. Kai sitä nyt voi vielä vuoden tai pari elää ilman omaa astiastoa ja viikkomenyytä. Tässä kuitenkin ohje ihan superhyvälle mustikkarahkapiirakalle, jota kokeilin Suomessa! Rahka voi olla joko maustamatonta tai maustettua, itse kokeilin Valion sitruunarahkaa. Marjoja laitoin vähän enemmän kuin kolme desiä, sekoitin (itsepoimittuja) mustikoita sekä puolukoita. Ja hyvää tuli!

Taikina:
2dl sokeri
200g voi
2kpl kananmuna
(vaahdota nämä kolme)
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhe 
(sekoita nämä kaksi) 

Yhdistä seokset ja kaada piirakkavuokaan

Täyte:
2-3dl marjoja
1prk rahkaa
1kpl kananmuna

Sekoita ja lisää taikinan päälle

Paista uunissa 200 asteessa n. 30min
2 kommenttia:

  1. Kurja kuulla, ettei mieleistä paikkaa ole vieläkään löytynyt! Tiedätkö jo, millainen työ olisi mieleinen? Mullakin on työnhaku taas vähän meneillään, olisi kiva saada vähän vaihtelua ja mahdollisesti työtä lähempänä kotoa.. onneksi nyt on tuo nykyinen paikka kuitenkin niin ei oo mitään stressiä siitä, löytyy kun on löytyäkseen:) tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! On mulla pieni aavistus siitä, mitä haluaisin tehdä, ja kai se on vain siitä kiinni nyt, kun mietin liian tarkkaan ja vakavasti ennen kuin haen minnekään. Kiitos, ja peukkuja sinne kanssa, jos löytyisi jotain lähempää kotoa! Kyllä se junassa istuminen pidemmän päälle alkaa varmaan rasittamaan, vaikka siinä ehtiikin torkkua ja lukea kirjaa :)

      Poista