perjantai 30. lokakuuta 2015

Lokakuun viimeinen


...ei siis viimeinen päivä vaan postaus! Viimeiset pari päivää on mennyt sängyn pohjalla. Kurkku kipeänä ja ihmeellinen päänsärky päällä, mihin buranakaan ei meinaa iskeä. Tietokonettakaan tuskin edes avasin ennen eilistä, sillä ruudun tuijottaminen tuntui ylivoimaisen vaikealta. Onneksi tiistaina kuitenkin saapui Amazonin paketti, jossa oli vähän luettavaa! Tuota Himoshoppaaja-sarjan uusinta osaa olen odottanut Sisilian-lomalta asti, kun sain edellisen kirjan loppuun ja tajusin, että tarinahan jää kesken ja jatkuu seuraavassa kirjassa. Julkkari oli viimeinkin viime viikolla, ja laitoin kirjan saman tien tilaukseen, kun näin netissä julkaisupäivän :D Mua tosin on alkanut huolestuttamaan kirjakokoelmani laajeneminen. Ihan vain jo sen pelkän tilan puutteen vuoksi, ja tietenkin rahan menokin siinä sivussa mietityttää, mutta ennen kaikkea se harmittaa, että kirjat jäävät yhden lukukerran jälkeen luultavasti pölyttymään aika pitkäksi aikaa. Äidille aion lähettää joululomalukemiseksi Tuija Lehtisen ja Anna-Leena Härkösen kirjat, mutta lopuille ei ole vielä uutta kotia. Pitäisi varmaan alkaa harkita sitä Kindlen hankkimista, vaikka kirjojen lukemisessa parasta on juuri se, miltä uusi kirja tuoksuu ja tuntuu käsissä. Kellään kokemuksia Kindlestä tai muista sähköisten kirjojen lukulaitteista?

Muuta ihmeellistä täällä ei oikein ole tapahtunut. Töitä etsin edelleen, Suomeenkin hain yhdelle valmennuskurssille, ja mahdollisia soveltuvuuskokeita varten olen treenaillut hieman ruotsia kaiken varalta - vaatimuksissa kun on ruotsin tyydyttävät taidot. Duolingo on kiva tapa kerrata ihan alkeista asti, mutta ehkä jossain kohtaa siirryn lukemaan jotain nettilehtiä (tai blogeja) ruotsin kielellä. 

Halloween on tosiaan tulossa (onko se jo huomenna?!), ja täällä sen huomaa siitä, että joka puolella talojen edustoilla näkee kurpitsoja. Usein ne on vain aseteltu nätisti johonkin kukkapenkkiin tai muuten vain oven pieleen, ja aika harvoin näkee mitään erikoisia jenkkityylisiä kaiverruksia. Me ei olla jaksettu väsätä yhtään mitään, mutta ehkä ensi vuonna voisi taiteilla jonkun kurpitsalyhdyn. Sunnuntai onkin sitten pyhäpäivä, ja silloin tulee (poikaystävän) sukua käymään. Miten teillä päin juhlitaan lauantaina, vai juhlitaanko ollenkaan? Onko tiedossa Perjantai 13. päivä-maratoni tai vastaavaa?

Viikonlopuksi olen suunnitellut brunssilla käymistä, ennen kuin meidän kyläkahvila (ja ainoa brunssipaikka!) pistää ovet säppiin viimeisen kerran, ja käydään samalla valokuvakerhon näyttelyssä. Ajattelin, että ehkä voisin itsekin liittyä kyseiseen klubiin, ja käydä ehkä jollain kurssillakin, kun kuitenkin tuota kuvaamista tulee harrastettua aika paljon. Olen pitkään miettinyt uutta harrastusta, ja toisaalta houkuttelisi tankotanssin jatkokurssille meno (tai vaihtoehtoisesti aloittelijatason kurssin uusiminen), mutta valokuvaaminen voisi olla ihan kiva tähän saumaan. Tai sitten uppoudun takaisin kirjoihin ;) 

Kivaa viikonloppua! Palaillaan ensi viikon (ja marraskuun!!!) puolella :)


15 kommenttia:

  1. Meet mukaan siihen valokuvauskerhoon! Kuulostaa niin kivalta. Mäkin haluisin, mutta ehkä ekana haluisin järkkärin, niin ois paremmat mahkut kuvailuun. Mun viime jouluna Murulta saama pokkari on kyllä pokkariksi ihan huikea 30x optisine zoomeineen, mutta sillä ei voi kuvata raw-muodossa ja haluaisin myös mahdollisuuden manuaalitarkennukseen... Nyt joutuu usein menettämään hermonsa, kun kamera ei vaan kiinnostu samasta objektista kuin itse.

    Mä en oo vielä vakuuttunut noista Kindleistä. Tykkään kirjoista just kirjoina, vaikka niiden kuljettaminen onkin sitten oma hommansa. En halua, että mun kirjasta loppuu patterit, tai että se digikirjatiedosto jotenkin korruptoituu :p

    Meillä ei ole oikeestaan Halloween-suunnitelmia. Lauantaille on kyllä muuten vähän ohjelmaa. Ehkä illalla täytyy sitten töllötellä niitä kauhuleffoja :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mitä, sullahan on aina niin upeita kuvia blogissa! Aina niitä kadehtinu.:D
      Joo, se on kyllä totta että kun oon muutenkin ihan käsi elektroniikan kanssa, niin miten sitten jonkun kindlen kanssa...
      Viime vuonnahan teillä oli jotkut siistit halloween-bileet, jos en ihan väärin muista? Mäkin aion tänään käpertyä peittolinnoituksen suojiiin ja katsoa parit leffat :D

      Poista
  2. Mä voisin kyllä taas suositella lämpimästi Kindleä - tosin minulla ei ole itse sitä Kindle-laitetta enää vaan olen ladannut sen appin sekä puhelimeen että Ipadiin. Minä tykkään paljon, kirjat saa hetkessä ladattua itselle ja padia kannan muutenkin mukana kaikkialla. Minäkin rakastan oikeata kirjoja niin olen tehnyt sen kompromissin että vieläkin ostan välillä niitä kunnon kirjoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan olisi kyllä näppärä, jos olisi sellainen iPad! Kun jotenkin tuntuisi hassulta ostaa ihan erityisesti vain kirjojen lukemiseen tarkoitettu väline, jolla ei muuta sitten voikaan tehdä. Mutta toisaalta houkuttelisi tuollainen fifty-fifty-jakauma, niin säästyisi hiukan hyllytilaa muttei kuitenkaan täytyisi hirveästi joustaa lukukokemuksesta :)

      Poista
  3. Suosittelen Kindleä. Mä oon siinä mielessä erilainen nuori, että kuuntelen lähes kaikki kirjani. Ihan parasta puuhaa lenkillä!

    Millaista työtä sä haluaisit tehdä siellä? En tiedä miksi, mutta mulle tuli susta semmonen viba, että sopisit opettajaksi. :D

    Ei oo mitään kummempaa Halloween-puuhaa. Haudalle kynttilät jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kanssa miettinyt noita äänikirjoja, ja pari olenkin ladannut netistä. Aika harvoin kuitenkaan sattuu miellyttävä ääninen lukija niin se jää sitten siihen haha :D
      Piti naurahtaa ihan ääneen tuon opettajaksi-kommentin takia :D Mulla oli alun perin tarkoitus tehdä pedagogiset opinnot niin kuin kaikki muutkin opiskelukaverit tekivät, mutta sitten olin pari kertaa sijaisena yläasteella ja muutin mieleni... ei vaan riitä pinna sellaiseen!
      Täälläpäin viedään kynttilät vasta sunnuntai-iltapäivänä, mikä on vähän harmi: Suomessa on niin tunnelmallista hautausmaalla pimeällä kun kynttilöitä on joka paikassa valaisemassa hautoja ja muistomerkkejä!

      Poista
  4. Mä oon jotain kirjoja ostanut iPadiin, mutta mä en vaan tykännyt lukea sillä. Kyllä kirjojen pitää olla kirjoja, me tuijotellaan nykypäivänä ihan tarpeeksi näyttöjä! Valokuvauskurssi kuulostaa kivalta, mä voisin alkaa pitää sellaista hehee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisinks mä lentää sinne sun luo yksityiselle valokuvauskurssille!!? ;D
      Tuo on kyllä totta. Muutenkin kun tuijottaa läppäriä megaosan päivästä ja lisäksi vielä näpyttelee puhelimella aamusta iltaan niin onhan siinä ruutuaikaa ihan tarpeeksi... Ja toisaalta kun muistelee opiskeluaikoja ja sähköisten artikkeleiden lukemista, niin alkoi jotenkin kaivata sitä kovakantista siihen pöydälle, helpompi tehdä muistiinpanojakin :)

      Poista
    2. Tervetuloa. ;) Mulle on muutenkin iskostunut päähän sellainen, että ennen nukkumaanmenoa ei sais tuijotella näyttöjä ja mä oon tottunut lukemaan ennen nukkumaanmenoa, niin ei sovi tää yhtälö oikeen yhteen. Ja niissä kirjoissa on oma tunnelmansa, saahan niitä aina myytyä tai lahjoitettua pois jos hyllyt on täynnä. Mä kyllä luen usein samoja kirjoja uudestaan. :)

      Poista
  5. Mä oon myös miettinyt Kindleä tmv. laitetta, mutta en oo vakuuttunut siitä, että lukunautinto sillä oisi sama. Ite tilaan kirjat käytettynä netistiä n.3-4 dollarin kappalehintaan ja lahjoitan ne lukemisen jälkeen eteenpäin, ettei jää nurkkiin pölyttymään. Inhoan kaikkea ylimääräistä krääsää nimittäin.

    Pikaista paranemistä. TÄällä kans herättiin aamulla kera kurkkukivun. Juuri kun menin omassa blogissa kehumaan, miten olen pysynyt tänä vuonna hyvin terveenä:D jes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä mäkin mietin, että millainen se lukunautinto se sitten olisi. Tietyllä tavalla tietenkin ehkä ympäristöystävällisempi(?), mutta toisaalta kuitenkin tuo kirjojen kierrättäminen (ja käytettynä ostaminen) on kyllä ehkä fiksumpaa!
      Voi ei! :D Paranemisia sinne myös!

      Poista
  6. Mullakin on jo vähän liikaa kirjoja ja ostelen niitä koko ajan lisää... mutta jotenkin ajatus kindlestä vierastuttaa, tykkään niin oikeasta kirjasta ja siitä, että voi plärätä sivuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulit kyllä mieleen tätä miettiessä, mites se sun luku-urakka edistyy? Kirja per viikko on kyllä kova tahti ;)
      Mä luulen että normi-kirjat voittaa kyllä. Taidan jatkossakin lukea pokkareita ihan paperisina versioina. :)

      Poista
    2. Edistyy ihan aikataulussa, vaikken aluks uskonutkaan että pystyisin siihen! Varmaan raportoin sit blogin puolella kun haaste on ohi ;)

      Poista
    3. Hienoa! Sitä odotellessa ;)

      Poista